Світ
19 січня 2015
Сара Брайтман пройде курс виживання в підмосковному лісі перед польотом на МКС
У понеділок у британської співачки почалися заняття по конструкції й компонуванню транспортного корабля "Союз"
news-image

Британська співачка Сара Брайтман 23 січня пройде курс виживання в підмосковному лісі. Про це повідомили в прес-службі Центру підготовки космонавтів (ЦПК), пише Є l Єдність.інфо із посиланням на ТАСС.

"У п'ятницю з 9.00 до 16.00 екіпаж, що включає Сару Брайтман, проведе практичне заняття з виживання в лісі", - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, російський космонавт Сергій Волков, європейський астронавт Андреас Могенсен і Сара Брайтман розпалять багаття, приготують обід, виготовлять укриття з парашута апарату "Союз" і чекатимуть, поки їх знайдуть рятувальники.

Представник ЦПК уточнив, що практичні заняття стануть продовженням лекції щоо  виживання в лісисто-болотистій місцевості, яку Брайтман прослухала в понеділок. О 16.00 у неї почалися заняття по конструкції й компонуванню транспортного корабля "Союз".

У вівторок співачку чекають заняття з російської мови та виживання. Брайтман також буде  займатися фізкультурою - плавати в басейні, ходити на лижах, займатися на спортивних снарядах у спортзалі - по чотири години на тиждень.

Дублером співачки в підготовці до польоту є Сатоси Такамацу з Японії.

Політ Брайтман запланований з 1 по 11 вересня. Якщо її плани реалізуються, вона стане восьмим космічним туристом на МКС - першим став американець Денніс Тіто, який побував на станції в 2001 році.