Події
13 липня 2017
Тука: Бойовики створили мережу трудових таборів на Донбасі, де люди працюють за їжу
Заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій зазначив, що такі факти численні.
news-image

На тимчасово окупованому Донбасі бойовики експлуатують працю ув'язнених. Про це заявив заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в коментарі InfoResist.
Він розповів, що говорити про конкретну кількість укладених можна, оскільки документувати подібні факти немає можливості.

"Це поширена практика, коли з одного боку укладені, у яких ще діє термін покарання і їх в примусовому порядку виводять на роботи. Це так звані громадські роботи, наприклад, риття окопів, будівництво якихось укріплювальних споруд. Є випадки вивезення на роботу на приватні підприємства, на цегельні заводи, на заводи з виробництва залізобетонних виробів ", - розповів він.


При цьому Георгій Тука розповів, що, як правило, укладені працюють за їжу.

"У разі відмови дуже часто були випадки побиття. І про це повідомляли самі ув'язнені, і вдалося навіть одного з найбільш, так би мовити, яскравих переправити на територію України, він навіть давав прес-конференцію з цього приводу", - заявив заступник міністра.


Переговори про повернення в'язнів ведуться в рамка Мінської контактної групи. Однак вони, як і у випадку з полоненими, не мають більшого успіху.

"Більш того у мене є дані, що з кожним днем ​​все більше і більше ув'язнених, у яких вже закінчився термін відбування покарання визначений судом. Але, ці упирі, вони починають від родичів цих людей вимагати грошову винагороду за те, щоб відпустити цих людей на волю "


Заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій зазначив, що такі факти численні.

Читайте також: Бойовик «ЛНР» застрелив двох товаришів по службі і покинув у лісосмузі
Читайте також: Москвич десять років тримав українського хлопчика в секс-рабстві
Читайте також: Українські волонтери висміяли місію ОБСЄ, придумавши нецензурну абревіатуру (відео)