Події
4 серпня 2017
Суд заарештував майно Добкіна
Заарештовано два будинки, автомобілі та винний льох нардепа.
news-image

Печерський райсуд Києва заарештував майно народного депутата з фракції Опозиційний блок Михайла Добкіна. Про це йдеться в рішенні слідчого судді Галини Матійчук, передають Українські новини, повідомляє  «Є!»

Згідно з ним, досудовим розслідуванням встановлено, що Добкін у змові зі спільниками шляхом обману допоміг третім особам привласнити земельні ділянки площею майже 78 га в Харкові. Цим він завдав збитків місцевій громаді на загальну суму 227 млн ​​гривень.  

На судовому засіданні слідчий зазначив, що інкримінованою депутату статтею Кримінального кодексу передбачено покарання з конфіскацією майна, а значить, на це майно необхідно накласти арешт, щоб у подальшому мати можливість виконати цю норму.  

Суд повністю задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і наклав арешт на майно Добкіна.  

Зокрема, заарештовано два житлові будинки загальною площею 1 136,9 кв. м, а також винний льох загальною площею 195,4 кв. м.  

Крім того, заарештовані два автомобілі Toyota Land Cruiser 2007 і 2013 років випуску і земельна ділянка площею 0,0083 га.  

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності з Добкіна, а також схвалила його затримання і арешт.   15 липня Печерський районний суд Києва ухвалив взяти нардепа під варту на два місяці і встановив суму застави в 50 млн гривень.   Через кілька днів заставу за Добкіна внесли нардеп Вадим Новинський і бізнесмен Борис Колесніков.

Читайте також: «Фашизм не пройде»: у Житомирі пенсіонери «окупували» будівлю суду з плакатами (відео, фото)