Суспільство
28 листопада 2017
Вчені дослідили, який колір найнеприємніший у світі
Найпотворніший колір у світі отримав назву Pantone 448 C. На вигляд – це дьогтяно-коричневий колір, який виглядає похмуро і відштовхуюче.
news-image

Вчені провели дослідження, щоб з'ясувати, як колір є найнеприємнішим для людського ока. Надалі його хочуть використовувати для боротьби із згубною звичкою палити цигарки, передає Ukr.Media, пише «Є!».

Найпотворніший колір у світі отримав назву Pantone 448 C. На вигляд – це дьогтяно-коричневий колір, який виглядає похмуро і відштовхуюче. Як запевняють вчені, такий відтінок відразу асоціюється у людей із брудом і смертю, і викликає огиду, нудоту і блювоту. На пошук такого кольору пішло три місяці досліджень і детальних тестів на піддослідних людях.

Як виявилося, цей відтінок обрали не просто так. Його мають намір застосовувати для боротьби із курінням, і змусити виробників повністю фарбувати всі сигаретні пачки саме в цей колір.

Як розповідають фахівці, подібні заходи повинні істотно знизити бажання людей купувати і курити цигарки в таких упакуваннях.

За дослідження із пошуку найпотворнішого кольору відповідало агентство GfK, а замовлення було отримано безпосередньо від уряду Австралії. У цей час до антитютюнової ініціативи приєдналися Великобританія, Ірландія, Франція і Росія. Незабаром всі тютюнові вироби в цих країнах будуть продаватися в пачках тільки кольору Pantone 448 C з додатковими попередженнями про шкоду куріння.