Світ
9 лютого 2015
Путін відправляється в Єгипет, де обговорить двосторонні відносини та міжнародні проблеми
news-image

Президент РФ Володимир Путін в понеділок вирушить з дводенним візитом в Арабську Республіку Єгипет (АРЄ). Це буде перший в поточному році закордонний візит російського лідера.

За словами помічника глави держави Юрія Ушакова, вже в понеділок ввечері Путін і президент Єгипту Абель Фаттах ас-Сісі зустрінуться, в тому числі у форматі тет-а-тет. Основна програма візиту запланована на вівторок, 10 лютого. Спочатку відбудеться зустріч лідерів у вузькому складі, потім - переговори в розширеному складі за участю міністрів і представників ділових кіл. Про їхні підсумки президенти розкажуть на брифінгу, після якого заплановано ще одне протокольний захід - ланч від імені президента Єгипту, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на ТАСС

Читайте також: Порошенко, Путін, Меркель та Олланд зустрінуться 11 лютого


У Москві констатують, що між Путіним і ас-Сісі склалися хороші особисті стосунки.

"Ми наносимо дводенний візит саме завдяки особистому проханню президента (ас-Сісі), тому що він хотів як можна більше часу приділити особистим контактам з Путіним, щоб в неформальній і у формальній обстановці обговорювати різні питання двостороннього співробітництва та найгарячіші міжнародні теми. Цікавий буде візит, на мій погляд", - сказав Ушаков.