ЖК «Республіка»: у столиці презентували найбільший житловий проект країни
У Києві з’явиться «місто в місті».
news-image

У назві житлового комплексу «Республіка» немає ніякого натяку на політику. Назва комплексу - життєствердна, що спонукає людей на активність, відкритість та спілкування. Про це під час презентації житлового комплексу «Республіка» розповів почесний президент компанії KAN Development Ігор Ніконов, передає кореспондент «Єдність».
Як зазначив Ігор Ніконов, ЖК «Республіка» спроектовано за принципом «місто в місті», і крім житлових будинків висотністю у 7-10 поверхів, мешканці комплексу матимуть можливість користуватись розвинутою інфраструктурою.

"Наш основний принцип - ми не робимо квадратні метри, ми створюємо комфортне середовище для проживання. Проект "Республіка "- для активних людей, які хочуть розвиватися та відкриті для спілкування», - зауважив він.

Житловий район «Республіка» розташується поруч з Одеською площею. Від комплексу до найближчої станції метро "Теремки" - 5 хвилини пішки. Інфраструктура району  буде споруджуватися одночасно з житловими будинками і включатиме дитячі садки, суміщені з початковими школами, великий шкільний навчальний центр, поліклініку, амбулаторію тощо. У центрі комплексу буде розташована пішохідна площа, де знаходитимуться магазини, ресторани, кафе, відділення банків, пошти та інших послуг. Для малечі передбачена велика дитяча зона, включаючи сезонну снігову гірку і центр розвитку.
Простір «Республіки» поділено на автомобільні та пішохідні зони. Звернемо увагу на те, що внутрішні двори призначені тільки для пішоходів.


За словами Ігоря Ніконова, однією з особливостей проекту "Республіка" є створення на території комплексу "Академії спорту".

«Ми хочемо, щоб люди забули про гаджети та мали живе спілкування. А одним з видів спілкування є спорт. Тому на території комплексу буде побудовано 2 футбольних поля, 2 баскетбольних майданчики, 2 майданчики для падл-тенісу, а також зони для дитячих тренувань», - повідомив почесний президент компанії KAN Development.

Цікавим нюансом є те, що весь інвентар для активного відпочинку надаватиметься мешканцям «Республіки» безоплатно.
Крім того, для шанувальників проведення часу на свіжому повітрі буде обладнана барбекю-зона, а для любителів братів наших менших - спеціальний майданчик для вигулу собак.

Як повідомив головний архітектор проекту Дмитро Васильєв, ЖК «Республіка» є найбільшим з житлових проектів країни.

«ЖК "Республіка" стане найбільшим житловим районом за всю історію незалежності України. Житловий комплекс займатиме площу понад 100 гектарів», - зауважив він.

Як зазначив Ігор Ніконов, продаж квартир у ЖК «Республіка» розпочнеться в березні 2018 року. Закінчення першої черги будівництва планується через півтора року. Передбачена ціна квадратного метра - 17-17,5 тис. гривень.

«Я хочу сказати, що нам не цікаво будувати банальні речі. Ми розбудовуємо не квадратні метри, проте створюємо середовище, дружню атмосферу, де люди повинні між собою спілкуватися, а не просто співіснувати.

Наше завдання - згуртувати людей. Ми хочемо створити новий еталон того, як повинна відчувати себе людина, живучи в сучасному європейському місті. Ми хочемо, щоб МФК «Республіка» дав киянам таку можливість», - підсумував Ігор Ніконов.