Україна
18 лютого 2015
У Харківській області за сепаратизм звільнені майже 400 міліціонерів
За підозрою в сепаратизмі затримано більше 800 осіб.
news-image

З органів внутрішніх справ у Харківській області звільнено майже 380 осіб, що піддалися "сепаратистським настроям". Про це повідомив перший заступник начальника обласної міліції Юрій Гладик на прес-конференції в середу, 18 лютого, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на korrespondent.net

"Звільнили за цей період всіх, хто піддався сепаратистським настроям і був готовий проміняти прапор рідної держави на сусіда-агресора ... Це майже 380 осіб співробітників", - сказав Гладик.

Він зазначив також, що харківські міліціонери активно беруть участь в АТО.

"700 наших працівників виконували завдання в зоні АТО. В даний час 160 співробітників задіяні в обороні Маріуполя, захищають Краматорськ, забезпечують громадський порядок у Слов'янську", - сказав чиновник.

За його словами, з квітня минулого року за підозрою в сепаратизмі та участі в незаконних збройних формувань було затримано більше 800 осіб.

"В даний час відносно 163-х осіб кримінальні справи направлені до суду. Але багато хто з них обміняні на сотні наших українських захисників, які були захоплені терористами", - сказав Гладик.
Читайте також: Кернес не вважає Росію агресором