Економіка та бізнес
9 вересня 2019
Реформа залізничного та річнового транспорту забезпечить додаткові 3% до зростання ВВП
Відповідні законопроекти вже зареєстровані у Верховній Раді.
news-image

Ухвалення законів про залізничний та внутрішньоводний транспорт в Україні забезпечить додаткове зростання економіки на 3% щороку. Такі дані навів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

Зазначені законопроєкти №1196-1 та №1182-1 зареєстровані у Верховній Раді. Ними пропонується змінити норми щодо функціонування залізничного та внутрішньоводного транспорту, запровадивши європейську модель цих ринків.

Імплементація вказаних транспортних реформ суттєво вплине на економіку України у національному масштабі – експертна оцінка щодо економічного ефекту становить близько 3% зростання ВВП щорічно», — повідомив Криклій.

За його словами, законопроєкти закладають основу чесної конкуренції у сфері залізничних та річкових перевезень. Зокрема, нададуть дозвіл приватним компаніям на користування українською залізницею.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пропонував розділити Укрзалізницю на 3 компанії, 2 з яких приватизувати. У державній власності, відповідно до задуму прем'єра, має залишитися лише залізничне полотно.

Напередодні голова Укрзалізниці Євген Кравцов пропонував продати частину акцій Укрзалізниці приватним компаніям для залучення інвестицій.

Раніше виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, позаштатний радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко в ефірі «Радіо НВ» зазначив, що Укрзалізницю потрібно розділити і продати, залишивши в руках держави «стратегічні речі і не дуже цікаві для бізнесу».

Монстри, які існують, повинні бути вбиті та розчленовані. Я маю на увазі НАК Нафтогаз, Укрзалізницю», — зазначив він.

У відповідь міністр інфраструктури України Володимир Омелян цю ідею розкритикував, зазначивши, що вона «може знищити логістику в Україні».

Голова Укрзалізниці Євген Кравцов повідомляв, що частину Укрзалізниці можуть продати іноземним інвесторам.

Читайте також: Реформа Укрзалізниці може тривати до 4 років залежно від обраної моделі, — голова компанії