Колишній глава General Motors не радить Apple займатися автобізнесом
Для Apple було б краще просто зберегти співпрацю з автовиробниками на рівні операційних систем
news-image

Колишній президент автоконцерну General Motors (GM) скептично ставиться до можливості виходу Apple на автомобільний ринок. Коментарі опублікувало агентство Bloomberg, передає Є! Єдність.інфо

"На місці акціонерів Apple я був би дуже радий цьому, - говорить Ден Акерсон (Dan Akerson), який знаходився біля керма GM в період з 2010 по 2014 роки. - Довгострокові перспективи вельми сумнівні, оскільки компанії доведеться мати справу з бізнесом, що характеризується низькою рентабельністю і важким виробництвом".

Екс-глава GM вказав на високу маржу від продажів iPhone - близько 73 %. Аналогічний показник бізнесу GM в четвертому кварталі 2014 року склав 14 %, відзначає видання.

Читайте також: Корпорація Apple найближчим часом викупить Tesla

За словами Акерсона, компанії, які не мали справу з автопромом, не розуміють і недооцінюють. Тому для Apple було б краще просто зберегти співпрацю з автовиробниками на рівні операційних систем і мобільних пристроїв, ніж займатися розробкою власного транспортного засобу, впевнений колишній топ-менеджер американського автогіганта.

Про те, що Apple може стати конкурентом великим автовиробникам, ЗМІ повідомили кілька днів тому. За даними The Wall Street Journal, каліфорнійський гігант створює мінівен з використанням електричної силової установки. Агентство Reuters уточнювало, що мова йде про безпілотному електромобілі.

Читайте також: Apple запатентувала доступ в автомобіль за допомогою iPhone