Суспільство
7 травня 2020
У період коронавірусу зросла потреба в соціальних послугах для сімей з дітьми в групі ризику
У зоні підвищеної уваги працівників центрів перебувають ті сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.
news-image

В період коронавірусу збільшилась потреба в соціальних послугах для сімей з дітьми  в групі ризику, пише пресслужба Мінсоцполітики.

Оцінювання потреб сім’ї та соціальний супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, здійснюють фахівці із соціальної роботи, які працюють в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У зоні підвищеної уваги працівників центрів перебувають ті сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Тільки за період карантину було виявлено 35 тис сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Також додаткової потребують уваги сім’ї, до яких з інтернатних закладів системи освіти повернулось 42 тис дітей, що в свою чергу втричі збільшує навантаження на цих фахівців. Розуміючи складність ситуації, яка пов’язана із збільшенням кількості сімей, що потребують фахової допомоги, недостатністю фахівців із соціальної роботи, Мінсоцполітики вважає за необхідне для подолання наслідків коронавірусної інфекції додатково ввести 7 922 посад фахівців із соціальної роботи", - йдеться у повідомленні.

Враховуючи, що в регіонах вже працює більше 3 тис. фахівців із соціальної роботи, Міністерство впевнено, що забезпечення місцевих органів виконавчої влади 11 тисячами фахівцями із соціальної роботи сприятиме вчасному виявленню сімей, які потребують допомоги, максимальному їх охопленню соціальною роботою та соціальними послугами, запобіганню влаштування дітей в заклади інституційного догляду та виховання.

Нагадаємо, голова Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов закликав уряд країни зайнятися питанням забезпечення додаткових резервів накопичення продовольства для потреб населення

Зазначимо, Кабінет міністрів планує попри карантин підготувати дитячі садочки і школи до експлуатації з 1 вересня, а також відремонтувати приймальні відділення 210 "опорних" лікарень.

Раніше ми повідомляли, чи допоможе порно пережити пандемію і що буде з сексом після COVID-19.

Читайте також:В умовах карантину українці стали більше випивати