Світ
13 травня 2020
Книга рекордів Гіннеса зареєструвала найстарішого в світі геймера
90-річна японка визнана найстарішим в світі ігровим блогером
news-image

90-річна жінка з Японії офіційно визнана найстарішим ігровим блогером. Вона потрапила в Книгу рекордів Гіннеса як найстаріша в світі геймерка, що веде канал YouTube пише «Є!»  з посиланням на handofmoscow.com.

Японка Хамако Морі, відома в Інтернеті як блогер Gaming Grandma, народилася 18 січня 1930 року. Вона почала грати у відеоігри, які належали її дітям, коли їй було 39 років.

Зі сторони це виглядало кумедно, і я вирішила спробувати. Я пристрастилася до ігор і грала, поки мене ніхто не бачив", - розповіла Морі.

Всі ці роки жінка була колекціонером ігрових приставок. Першою з них була Cassette Vision, випущена в Японії в 1981 році. Зараз вона використовує для гри PlayStation 4.

Спочатку мені було важко освоїти, але останні екшн-ігри з усіма їх розвагами змусили мене зайнятися технологіями. Я буквально одержима усіма цими нововведеннями", - зізналася жінка.

Кілька років тому Морі вирішила, що грати для себе не має сенсу, і створила канал на YouTube, щоб поділитися своїм ігровим досвідом з іншими людьми. Незабаром канал літньої японки став набирати тисячі переглядів і на ньому зареєструвалися понад 188 тисяч осіб.

Морі зізнався, що ігри змушують її почуватися молодою і дають сили.

Через стільки років я зрозуміла, що гра - це моє покликання. Я насолоджуюся життям, і це нормально", - сказала пенсіонерка.

Також читайте: У геймера з Китаю оніміли ноги після 20 годин відеогри

Читайте також:Популярність відеоігор серед дорослих (інфографіка)