Україна
26 лютого 2021
Вирок активісту Сергію Стерненку – найнебезпечніший прецедент: людина буде ув'язнена, а наклепнику за це нічого не буде
Свою думку на вирок Стерненку написав Юрій Шуліпа
news-image

Юрій Шуліпа на своїй сторінці в фейсбуці пише:

Обвинувальний вирок активісту Сергію Стерненку про позбавлення волі на строк сім років і три місяці абсолютно не має нічого спільного ні з правосуддям, ні зі здоровим глуздом. Це акт блюзнірства над правосуддям.

Юрист також зазначив:

Цей вирок створив в Україні найнебезпечніший прецедент, коли будь-яку проукраїнськи та продержавно налаштовану людину можна лише на підставі свідомо неправдивих свідчень антиукраїнського елементу звинуватити в чому завгодно. Людина буде ув'язнена, а наклепнику за це нічого не буде.

Шуліпа робить висновок, що по своїй суті, це злочинний (криміногенний) вирок, який заклав основи для:

- використання правоохоронних органів і суду як інструменту розправ над проукраїнськи та продержавно налаштованими громадянами України;

- майбутніх посадових злочинів силовиків і суддів, що діють під кураторством ворожих російських агентів в Україні, зокрема проти національної безпеки і правопорядку.

Автор посту пише:

У кримінології це той випадок, коли один неправомірний акт може породжувати одночасно двооб'єктні і багатооб'єктні злочини. Судив Стерненка суддя Віктор Попревич з Донецька, особа абсолютно проросійських поглядів.

До нападу Росії на Україну встановив біля свого маєтку в Донецьку бюсти Леніна і Сталіна.

Під час свого суддівства в Київському районному суді м. Донецька, Віктор Попревич обслуговував інтереси банди Андрія Ніфонтова – вимагача, садиста і вбивці, який під прикриттям Донецького УБОЗу в основному віджимав квартири у місцевих жителів.

Оголошення вироку було призначено на п'ятницю, а потім спеціально символічно перенесено на 23 лютого, щоб демонстративно показати участь Росії через її агентів впливу в справі Стерненка.

Основні бенефіціари звинувачення Стерненка – Олег Татаров, заступник голови Офісу президента України з координації правоохоронної діяльності та національної безпеки, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова і вище політичне керівництво Російської Федерації.

На сторінці в фейсбуці він також написав:

Політична доцільність вироку Стерненку полягає в ослабленні проукраїнських позицій як в Одеському регіоні, так і в усій Україні. І одночасно в посиленні російських агентурних позицій на вищому рівні української влади. Це показник єдності ворожих сил.

Олег Татаров блискуче продемонстрував силу адміністративного ресурсу на вищому політичному рівні в інтересах країни-агресора і окупанта.

Читайте також: Віктор Каспрук: «2021 рік може стати останнім роком функціонування режиму Путіна»

Ми писали, Олена Зеркаль: «Для Росії газ залишається одним із основних інструментів впливу та ведення зовнішньої політики»

Читайте також:США відчутно змінили риторику щодо Росії, але дуже не хотілося б, щоб нас бачили лише через призму РФ, - Павло Клімкін