Світ
5 липня 2015
Рекорд Польщі - в зоопарку переночували 876 осіб
Плоцький зоопарк побив рекорд за кількістю відвідувачів, що переночували на його території.
news-image

Зоопарк у Плоцьку побив рекорд Польщі за кількістю людей, які провели ніч на його території. Про це повідомляє  «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

У ніч з 3 на 4 липня у міському зоосаду ночували 876 осіб. Деякі приїхали з інших міст, щоб взяти участь в акції "Зооніч".
Самим маленьким гостям зоопарку - 2 роки. Для сімей було підготовано поле, де можна було поставити намет. Кожен міг вільно гуляти по зоопарку. Заплановані були також конкурси, а на світанку - годування звірів.

Це місце чудове. Про можливість провести тут ніч я дізналася рік тому. І цього року постійно перевіряла, коли ж відбудеться захід. А діти постійно запитували, коли ми поїдемо ночувати до зоопарку, - розповіла Юстина, яка зі своєю сім'єю і друзями спеціально приїхала з Варшави.


Директор плоцького зоопарку Кшиштоф Кельман зазначив, що наступного року також постарається провести цей захід.

«Це єдина акція такого роду в світі. Вона завжди приносить відмінні результати. Це одночасно і освітня акція, і розвага - можна побачити зоопарк в незвичайний час. Деяких звірів навіть можна погладити, їхні опікуни перебувають разом з ними і розповідають про свою роботу і своїх підопічних, - сказав Кшиштоф Кельман.

Директор зоопарку хоче відкрити в майбутньому павільйон з тваринами, що ведуть нічний спосіб життя, наприклад, з кажанами. Відвідання цього місця проходило б вночі при світлі місяця.

Захід "Зооніч" проводиться втретє. Торік у ньому взяли участь 745 осіб. 

Читайте також: У Польщі в автомобілі вмонтують «чорні скриньки»