Події
6 травня 2016
Російський суд відправив екс-заступника міністра Криму до колонії за корупцію
Втім, хабарник отримав доволі гуманний вирок.
news-image

Центральний районний суд Сімферополя засудив колишнього першого заступника міністра внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму Сергія Доценка до 8 місяців колонії загального режиму за використання службового становища в корупційних цілях. Про це повідомила старший помічник керівника головного слідчого управління СК РФ по Криму Євгенія Бєлікова, передає «Є!»

Він визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33 ч. 1 ст. 285 КК РФ ("Організація використання посадовою особою своїх службових повноважень всупереч інтересам служби"), - сказала вона.

Крім того, гендиректор ГУП "Кримтехнологіі" Герман Філімонов, який спочатку проходив по справі свідком і якого Доценко примусив до реалізації корупційної схеми через два тижні після призначення на посаду самого Філімонова, за рішенням суду оштрафований на 80 тис. рублів з позбавленням права займати керівні посади в структурах з державною участю.
Як пояснив під час оголошення вироку голова суду Віталій Михайлов, при розгляді справи за клопотанням обвинувачених був застосований особливий порядок без розгляду в суді, тому що обидва фігуранти визнали себе винними і покаялися в скоєному.

Суд врахував пом'якшуючі обставини і позитивні характеристики на обвинувачених, а також той факт, що Філімонов не переслідував корисливі цілі, а був змушений погодитися на вчинення правопорушення, оскільки знаходився в залежності від Доценка.

Покарання для Сергія Доценка суд ухвалив обчислювати з 6 травня 2016 року, проте в рахунок покарання піде термін, який він провів під вартою з моменту укладення - з 6 листопада 2015 року. Таким чином, відповідно до рішення суду, Доценку залишилося провести за гратами два місяці.
Крім того, суд ухвалив стягнути солідарно з Доценко і Філімонова нанесений "Кримтехнологіям" збиток в сумі 245 тис. рублів.

Читайте також: 16-річну пакистанську дівчину спалили за допомогу закоханій подрузі (відео)