Події
5 вересня 2016
45-річний Дон Жуан залицяннями та обіцянками ошукав близько двадцяти українок
Його жертвами стали жительки Київської, Кіровоградської та Одеської областей.
news-image

Користуючись приємною зовнішністю, 45-річний уродженець одного з сіл Львівщини не обтяжував себе роботою. Безбідне життя він забезпечував собі за рахунок обдурених жінок, передає «Є!» із посиланням на Одеську поліцію.

Готуючись до чергового шахрайства, чоловік позичав у товариша значну суму грошей, брав в оренду елітний автомобіль VIP-класу і вирушав на пошуки жертв у дорогі ресторани.

За вбранням та поведінкою він відбирав забезпечених дівчат віком до 30 років і знайомився з ними. Його залицяння тривали приблизно місяць, а увійшовши в довіру до жінок, їхніх родин та кола найближчих до родини друзів, ошукував їх.

За вигаданою легендою шахрай називав себе успішним бізнесменом, який нібито володів автосалоном з елітними марками автомобілів та був оптовим продавцем побутової хімії.

Для більшої правдоподібності він вів розмови про майбутнє одруження з жертвою, придбання будинку в Італії та переїзд туди для постійного мешкання, - розповіли поліцейські.

Втершись у довіру остаточно, шахрай сповіщав «наречену» про раптову проблему з державними установами і необхідністю дачі хабаря. Закохана миттєво погоджувалася допомогти обранцю і віддавала потрібну суму.

Потім по колу він обдзвонював її батьків, родичів та друзів батьків, які, будучи впевненими у його порядності, також давали гроші «майбутньому родичу».

Поліцейські встановили, що свою злочинну діяльність чоловік розпочав ще навесні 2010 року. За цей час він ошукав близько двадцяти українок на загальну суму понад 150 тисяч доларів США, - розповів начальник Малиновського відділу поліції Євген Василашко.

 

І якщо закохані дівчата просто віддавали свої гроші, то їх передбачливі родичі вимагали розписку про їх отримання, на що зловмисник з легкістю погоджувався, адже паспорт, за яким він позичав гроші був недійсним, - додав керівник поліцейського відділу.

Встановлено, що правопорушник самостійно виправив рік свого народження, зробивши себе за документами молодшим на п’ять років.

І хоча деякі з жертв, продовжуючи вірити в його любов, відмовляються звертатися до правоохоронців, його провина у шахрайстві доведена вже по шести епізодам. Крім цього, й досі до оперативників Малиновського відділу поліції продовжують надходити заяви українок про вчинені відносно них злочини цим правопорушником. На теперішній час зловмисника затримано. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. За шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілим, вчинене в особливо великих розмірах зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Слідство триває.

Читайте також: Фінський нейрохірург, побачивши стан президента Карімова, не вважав розумним продовжувати лікування