Політика
5 лютого 2015
Глава Мюнхенської конференції закликає надати Україні зброю
На його думку, "припинення насильства в Україні вимагає нового мислення"
news-image

Країнам Заходу потрібно надати Україні військову допомогу, щоб повернути м'яч на поле Москви, пише глава Мюнхенської конференції з питань безпеки Вольфганг Ішингер в статті для Financial Times.

За його словами, загалом метою повинен бути всеосяжний мирний процес під егідою ОБСЄ та досягнення політичного компромісу.

"Але поки ситуація схиляється на користь Росії, дипломатичне рішення буде все менш імовірним", - цитує Є | Єдність.інфо Ішингера з посиланням на "Європейську правду".
"Наше послання повинно бути, що якщо Росія ігнорує свої зобов'язання, щодо реалізації Мінського протоколу, ми, можливо, не маємо вибору, ніж як забезпечити Київ військовою технікою. Це дало б змогу повернути м'яч назад тим, кому він належить - Москві. ", - додає він.

На його думку, "припинення насильства в Україні вимагає нового мислення". Він наголошує, що бездіяльність також несе за собою відповідальність.

"Якщо ми нічого не робимо, ми цілком можемо дізнатися, що може бути і це буде військове розв'язання кризи в Україні", - пише Ішингер.