Війна
3 лютого 2021
Денис Казанський: «В даних умовах ніякої реінтеграції ОРДЛО бути не може і про виконання Мінських угод говорити не має сенсу»
Російська делегація в Тристоронній контактній групі по Донбасу перетворила чергове засідання у фарс.
news-image

Журналіст та політичний оглядач Денис Казанський заявив, що Засідання ТКГ, схоже, остаточно втратили будь-який сенс. Такий висновок він зробив в своєму телеграм-каналі після вчорашньої зустрічі політичної підгрупи.

Сьогоднішню зустріч політичної подруппи, як і кілька попередніх, росіяни перетворили на фарс. Без узгодження з українською стороною до відеозв'язку підключали якихось людей - незрозуміло кого і незрозуміло звідки. Звичайно ж, в таких умовах ніякого конструктивного обговорення бути не могло. Весь час пішов на перепалки і суперечки. Те, що відбувається, вже не можна назвати навіть тупиком. Швидше, Росія просто ховає Мінськ, намагаючись відверто хуліганськими витівками змусити Україну відмовитися від переговорів", - обурюється Казанський.

Журналіст також повідомляє, що 28 січня росіяни та їхні сателіти з ЛДНР провели в Донецьку форум "Русский Донбас", на якому проголосили ОРДЛО "російською національною державою". За участю депутатів Держдуми РФ Казбека Тайсаєва і Андрія Козенка, була презентована нова ідеологія ЛДНР ("доктрина російський Донбас"), в якій бойовики відкрито озвучували свої головні цілі - захоплення всієї території Донецької та Луганської областей і "демонтаж української держави".

Зрозуміло, що в таких умовах ніякої реінтеграції ОРДЛО бути не може і про виконання Мінських угод говорити не має сенсу. Росіяни і підконтрольні їм ЛДНР від них відкрито відмовилися. Складно сказати, що нам робити в такій ситуації далі. Вийти навіть з таких переговорів Україна не може - зрозуміло, що росіянам тільки цього і треба. Але і продовжувати переговори, коли протилежна сторона вже відмовилася від Мінських угод і офіційно проголошує своєю метою завоювання нових територій України, теж буде безглуздою тратою часу.

Схоже, без втручання західних країн і зміни формату переговорів, вирішити цю кризу не вийде", - підсумовує член української делегації в ТКГ Денис Казанський.

Цікаво подивитись та почитати: «Ватність виліковна»: хто погрожував вбити Луганського «новачком» | Андрій Луганський.

Також повідомляли, що Росія набирає на Донбасі «миротворців» для Карабаху – розвідка.

Читайте також:На Вінниччині на колінах зустрічали воїна Вікторію Слободянюк, 29-річну маму двох дітей (фото)